Ingredience:
- 1 kg hladké mouky (typ 00)
- 2 lžíce olivového oleje extra virgin
- 1 kostka droždí (42 g)
- 5 dl vlažné vody
- sůl
- rajčatové sugo
- mozzarella
- bazalka
Postup:
Pro přípravu těsta si rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto (hladké a pružné) rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici. Těsto nenecháváme kynout, to zvládne pak v lednici. Spotřebujeme dle potřeby, ale mělo by vydržet v lednici 5-7 dní. Toto množství je na 4 velké plechy. Množství tedy přizpůsobíme vlastní potřebě.
TIP: Těsto zabalit do folie, kterou raději hodně posypat moukou, aby šlo pak těsto lépe odlepit.
Těsto rozválíme (jde dobře tvarovat i rukama na plechu), vymažeme plech olejem a přeneseme na něj těsto. Pak dáme rajčatové sugo (ideálně oloupat rajčata, nechat svařit a propasírovat, dochutit solí, olivovým olejem a pepřem). Pak dáme mozzarellu a nakonec čerstvé lístky bazalky. Troubu rozpálíme na nejvyšší možnou teplotu, ideálně alespoň 250°C, pizzu pečeme 10-15 minut dle velikosti.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Buon appetito!