Mozzarella in carrozza
Mozzarella in carrozza je typický recept oblasti Kampánie, nicméně je hodně oblíbený i v regionu Lazio. Jedná se o výborný předkrm složený z plátků bílého chleba, který se naplní mozzarellou, obalí a osmaží. Ideální je využít samozřejmě mozzarellu z buvolího mléka. Existuje samozřejmě hodně obměn receptu, nicméně nejoblíbenější jsou hlavně dva – v Kampánii s buvolí mozzarellou a v Laziu s ančovičkami a šunkou. Nejlépe podávat ihned horký!
Suroviny pro 4 osoby:
200g mozzarella
8 plátků tvrdšího chleba (obvykle toustový)
2 vejce
2 lžíce mléka
mouka
sůl
olej na smažení
Příprava:
Rozklepneme vejce, přidám mléko a sůl. Připravíme si „sendvič“ k obalení. Mezi 2 plátky chleba vložíme tlustší plátek mozzarelly a pěkně přimáčkneme. Namočíme do vajec s mlékem z obou stran, obalíme v mouce a dáme ihned smažit. Bude to hotové za 2-3 minuty. Poté dáme na papír s ubrouskem, abychom odsáli přebytečný tuk. Podáváme jako předkrm, můžeme s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!