386 352 653
Po-Pá: 9:00-18:00

RECEPT: Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza je typický recept oblasti Kampánie, nicméně je hodně oblíbený i v regionu Lazio. Jedná se o výborný předkrm složený z plátků bílého chleba, který se naplní mozzarellou, obalí a osmaží. Ideální je využít samozřejmě mozzarellu z buvolího mléka. Existuje samozřejmě hodně obměn receptu, nicméně nejoblíbenější jsou hlavně dva – v Kampánii s buvolí mozzarellou a v Laziu s ančovičkami a šunkou. Nejlépe podávat ihned horký!

 

Suroviny pro 4 osoby:

200g mozzarella

8 plátků tvrdšího chleba (obvykle toustový)

2 vejce

2 lžíce mléka

mouka

sůl

olej na smažení

 

Příprava:

Rozklepneme vejce, přidám mléko a sůl. Připravíme si „sendvič“ k obalení. Mezi 2 plátky chleba vložíme tlustší plátek mozzarelly a pěkně přimáčkneme. Namočíme do vajec s mlékem z obou stran, obalíme v mouce a dáme ihned smažit. Bude to hotové za 2-3 minuty. Poté dáme na papír s ubrouskem, abychom odsáli přebytečný tuk. Podáváme jako předkrm, můžeme s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!

Vytvářím objednávku...