Ingredience:
- 6 větších rajčat
- 1 balení mozzarelly
- drcená sušená bazalka
- čerstvá bazalka
- ciabatta nebo speciální chléb (u nás je k dostání v Makru)
- olivový olej
- 2 - 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup:
Do mísy nakrájíme rajčata na menší kostky. Česnek utřeme a přidáme do mísy společne s drcenou sušenou bazalkou a najemno nakrájenou čerstvou bazalkou. Vše osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vše dohromady lehce promícháme. Ciabattu či chléb (dle vlastní chuti) opečeme v troubě nebo na pánvi s trochou oleje. Na opečený chléb poklademe směs z rajčat a na závěr ho posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky. Tento pokrm se skvěle hodí jako předkrm nebo jako lehká večeře.
TIP: Na Ischii se prodává přímo speciální koření na bruschettu, které tomu dodá teprve tu správnou chuť!
Přejeme Vám dobrou chuť.
Buon appetito!